A válság ellenére 247 millió forinttal lesz drágább a városháza felújítása Kecskeméten

A válság ellenére 247 millió forinttal lesz drágább a városháza felújítása Kecskeméten

Több, mint 3,6 milliárd forintba fog kerülni a városháza épületének felújítása, és ez még vélhetően nem a végleges összeg. Az áprilisi szerződésmódosítás szerint további 247 millióval növekszik a költség, és minimum fél évvel később lesz kész.

A kecsup.hu írta meg, hogy a kivitelezésre megállapított eredeti 3.415.837.000 forint egy áprilisi szerződésmódosítás miatt 3.662.913.575 lett, azaz negyedmilliárd forinttal kerül majd többe. 
A beruházás keretében 6520 négyzetméteren tetőfelújítást végeznek, a homlokrekonstrukció pedig 5940 négyzetmétert foglal majd magába. A tetőszerkezet rekonstrukciója az eredeti Zsolnay-mázas hódfarkú cserép helyreállításával valósul meg. Az épület akadálymentesítése is megtörténik a tervek szerint - írta korábban a magyarepitok.hu oldal.

A Közbeszerzési Hatóság közlése szerint "az épület második emeletének bontási munkálatai során megállapításra került, hogy a tervek szerint 17 cm-es átlag vastagságú válaszfalként jelölt épületszerkezetek részben faszerkezetű szakipari falak, részben pedig 6 cm vastag tégla anyagú válaszfalak, így számos helyen az átlagos vastagságuk nem éri el a 6-12 cm-t."

Széleskörű roncsolásos vizsgálat korábban nem történt, így az eredeti tervrajzokra és próbamérésekre hagyatkoztak csupán a felújítás tervezésekor. Így viszont ez a vastagság nem elég "a tervezett elektromos és épületgépészeti installációk kiépítéséhez. Az Örökségvédelmi Hivatal egyetértésével a falak elbontását követően az eredeti "Lechner-féle" alaprajz szerinti visszaállítása szükséges.”

Módosítani kellett a műszaki tartalmat azért is, mert a kivitelezés után derült ki, hogy tovább romlott a műemléki elemek állapota a kutatási dokumentációhoz képest - írja a kecsup.hu.

 

Emiatt nőtt 247 millió forinttal a költség és szintén emiatt csúszik fél évvel az elkészülés. A városháza felújítására kiírt közbeszerzést 2 cég, a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Portula Építőipari Kft. nyerte.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.11

Sokan elveszítik munkájukat, Zombor Gábor és Salacz László fizetése emelkedik

Nem fontos, hogy milyen pusztító válság sújtja az országot, milyen sokan veszítik el a munkájukat, Zombor Gábor és Salacz László fizetése még tovább növekszik.

  • 2020.08.13

3 nap alatt, 3 embert fosztott kis egy férfi Kecskeméten

Sajnos Kecskeméten is egyre rosszabb a közbiztonság. Unokázós csalások, rablások, lopások történnek szeretett városunkban. 

  • 2020.07.29

38 milliót zsákmányolt a széftolvaj Kecskeméten, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bűntársaival két kecskeméti céghez betörve több mint 38 millió forintot lopott el.