Helyi problémák

2020.07.07

A kecskemétiek NEM dőlnek be Orbánék manipulációjának

"Két hét alatt már több, mint négyszázan mondtak nemet a kormány álkonzultációjára Kecskeméten" - írja Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő. 

2020.07.06

Salacz és Zombor megint Kecskemét ellen szavazott

A kecskeméti fideszcsicskák megint nem a kecskemétiek érdekében, hanem Orbán Viktor akarata szerint szavaztak. A döntés miatt több milliárd forintot veszít el városunk.

2020.07.03

Folytatja a munkát a Gondoskodó Szolgálat Kecskeméten

A szolgáltatás korlátozottabb mértékben lesz elérhető, azonban ezután is állnak az idősek rendelkezésére - írja honlapján az önkormányzat.

2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

2020.06.30

A kecskeméti ellenzék kiáll a város mellett, harcolni fognak Orbánék hadi adói ellen

"Felelős ellenzéki képviselőként kiállunk Kecskemét mellett és támogatni fogjuk az önkormányzatot a kormány elleni harcban, mert úgy véljük, nem lehet hadi adókkal sarcolni a településeket" - mondta Józsa Bálint, önkormányzati képviselő.

2020.06.30

Unokázós csalókat fogtak el a kecskeméti rendőrök

A bűnbanda tagjai Lajosmizsén, Kecskeméten és Vasváron élő idős asszonyokat csaptak be pénzszerzés reményében.

2020.06.29

Új térfigyelő kamerákkal védik a közbiztonságot Kecskeméten

A Közgyűlés egyik napirendi pontja keretében térfelügyeleti kamerarendszer fejlesztését tárgyaljuk, amely pozitív hatással lesz az 1. számú választókerület két pontjára - írja Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő.

2020.06.25

Szemereyné végre megszólalt Kecskemét megsarcolásának ügyében

Szemereyné Pataki Klaudia, városunk fideszes polgármestere NEM lát abban semmi rosszat, hogy Orbánék hatalmas összegeket vonnak el Kecskeméttől.

2020.06.24

Már közel 3800 regisztrált munkanélküli van Kecskeméten

Május végén már 3774 regisztrált munkanélküli volt városunkban. A valóságban ennél még többen lehetnek.

2020.06.22

Szövetség a Hírös Városért: a kormány durván belerúg a kecskemétiekbe

A kormány teljesen kiakarja véreztetni az önkormányzatokat. Már az sem számít Orbánéknak, ha a cimborájuk vezeti a várost. Így Kecskemét sem ússza meg a sarcolást.

2020.06.22

Tetten érték az üzengető kecskeméti rablót

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki többször betört két vendéglátó egységbe, valamint egy pékség feltörésével gyanúsítható.

2020.06.19

Letartóztattak egy kecskeméti tolvajt, aki a kórházból is lopott kerékpárral távozott

A Kecskeméti Járásbíróság elrendelte egy kecskeméti férfi letartóztatását, aki lopott autós rádióval menekülve megsérült, majd a kórházból is lopott biciklivel próbált távozni.

2020.06.18

40 millió forintból épült közösségi kert Kecskeméten

A fideszes vezetésű önkormányzat negyvenmillió forintos beruházásával megvalósult területen 24 parcellát alakítottak ki. Vajon erre tényleg szükség volt?

2020.06.09

Több, mint 3000 Bács-Kiskun megyei ember bérét költötte el Matolcsy 2 szoborra

Miközben egyre többen veszítik el a munkájukat, Matolcsy György a haveroknak ad megbízást arra, hogy a mi pénzünkből elkészüljön két ronda szobor. Ezek 667 millióba kerülnek majd, ami 3101 Bács-Kiskun megyei ember átlagfizetése. 

2020.06.08

A fideszes polgármestereket sem kíméli Orbán, így Kecskemétet is megsarcolja a kormány

Már eddig is brutális megszorításokkal sarcolta meg Orbán bosszúból az önkormányzatokat, most még tovább megy. Jó lenne, ha lassan városunk polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is felemelné hangját a kecskemétiek érdekében. 

2020.05.27

Jövőre is elveszi a kormány a gépjárműadót Kecskeméttől

A Fidesznek semmi sem szent, még saját embereiknek is keresztbe tesznek. Kecskeméttől is megvonják jövőre a gépjárműadót, ami idén 415 milliós kiesést jelentett az önkormányzatnak.

2020.05.27

Egy házaspár pénzért árusított jogosítványokat Kecskeméten

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy vecsési házaspár ellen, amelynek tagjai 2017 januárja és augusztusa között negyvenöt, többségében külföldi személynek segített pénzért abban, hogy jogosulatlanul magyar vezetői engedélyhez jussanak.

2020.05.26

Közel 54 millió forintba kerül majd a Piszekút tér felújítása Kecskeméten

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Piszekút téren a Klapka utca és a Fecske utca közötti területen parkolókat alakítanak ki. A felújítás várhatóan 2 hónapig tart.

2020.05.25

Elbontották az ABC-t a Vacsi közben, de az új bolt nem kapott még engedélyt

Múlt héten lebontották a Vacsi közben lévő élelmiszerboltot, de egyelőre nem lehet tudni mikor nyithat meg az új ABC, ugyanis a plázastop törvény miatt, nem kaptak engedélyt az építkezéshez.

2020.05.20

Kecskeméten több, mint 800 ember veszítette el az állását az elmúlt egy hónapban

Miközben a megye országgyűlési képviselői Salacz László és Zombor Gábor fizetése emelkedik, áprilisban 3500 ember veszítette el az állását Bács-Kiskun megyében, ebből 821-en Kecskeméten maradtak munka nélkül.

2020.05.13

Megint lehúzza a Fidesz az önkormányzatokat

Az Orbán leghűségesebb és legpofátlanabb nyalonca által jegyzett javaslat elveszi a helyi önkormányzatok hatásköreit és odaadja a fideszes vezetésű megyei önkormányzatoknak.

2020.05.12

Eddig 3,3 milliárd forint kiesést jelent Kecskemétnek a koronavírus

Szemereyné Pataky Klaudia, Kecskemét polgármestere arról közölt adatokat, hogy eddig (júniusig, illetve egyes területeken augusztus végéig) összesen 3,3 milliárd forint lesz a büdzsé bevételkiesése.

2020.05.11

Ezután másfél órát utaztatják a súlyos kecskeméti betegeket

A legújabb esztelen rendelet értelmében ezentúl minden súlyos koronavírusos beteget Budapestre szállítanak. Kecskemétről ez akár másfél órát, 100 km-t is jelenthet. De akkor miért volt szükség a kórházak kiürítésére?

2020.04.27

Kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Izsák külterületén

Kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Izsák külterületén vasárnap, a tűz oltásán mintegy ötven tűzoltó dolgozik, senki nem sérült meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

2020.04.27

Kásler megtiltotta: a kórházak nem nyilatkozhatnak a járványügyi helyzetről

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháznak tett fel kérdéseket.

2020.04.23

Padlón a kereslet, őszig eshetnek az ingatlanárak

Márciusban a februári adatokhoz képest 30 százalékára esett vissza az ingatlaneladások száma, de áprilisban sem sokkal fényesebb ennél a helyzet, az árak folyamatos csökkenése mellett a kereslet jövő tavaszra állhat vissza a koronavírus-járványt megelőző szintre - közölte a GDN.

2020.04.22

A honvédség fertőtleníti a kecskeméti Margaréta Otthont

A honvédség a mai napon elvégezte a Margaréta Otthon fertőtlenítésének első ütemét, az idősotthonokra vonatkozó országos akció keretében - írja közleményében dr. Pataki Mariann, az ESZII intézményvezetője.

2020.04.17

Miközben sokan elveszítik a munkájukat, Salacz László és Zombor Gábor fizetése emelkedik

A járvány miatt sokan elveszítik a munkájukat, de ez nem zavarja a megye két országgyűlési képviselőjét, Salacz Lászlót és Zombor Gábort. A Fideszes csicskák már egymillió forintnál is többet keresnek.

2020.04.16

Érdekes döntés - a nyereséges cégek kapnak segítséget Kecskeméten

A fideszes többségű önkormányzat tulajdonában lévő Városi Alapkezelő honlapján megjelent egy felhívás bajba jutott kecskeméti cégek megsegítésére. Ám kiderült, hogy NEM jár mindenkinek a segítség, csak azoknak, akiknek tavaly 150 millió forintos bevételük volt. Hát így segít a fideszes többségű önkormányzat a bajba jutott kisvállalkozóknak?

2020.04.06

415 millió forintot vesz el az Orbán-kormány Kecskeméttől

Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő arról ír, hogy a kormány döntése, mely szerint a gépjárműadókat elvenné az önkormányzatoktól, 415 millió forintos kiesést jelent városunknak.

2020.03.17

Kecskeméten is bezárnak az óvodák, bölcsődék

Kecskeméten a helyi operatív törzs úgy döntött, szerdától a bölcsődék és óvodák ügyeleti rendben működnek.

Kövessen minket

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom