Az ellenzék azt kéri Kecskemét fideszes vezetésétől, hogy vegyenek figyelembe környezetvédelmi szempontokat

Az ellenzék azt kéri Kecskemét fideszes vezetésétől, hogy vegyenek figyelembe környezetvédelmi szempontokat

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója a közös felelősségvállalás jegyében a város költségvetésének módosítását kezdeményezi, mert az Orbánék által anyagilag megszorított városunkat meg kell védeni a klímaváltozás veszélyeitől.

A klímaváltozás szélsőségesen érinti Kecskemétet

A természet és az ember korábbi harmonikus kapcsolata mára megbomlott. Kecskemét városvezetésének nemcsak szavak szintjén, hanem tettekben is cselekednie kell - írják közleményükben. 

A szélsőséges időjárási jelenségek – tavasszal a szárazság, nyáron pedig a monszun szerű esőzések – veszélyeztetik az élővilágot, a mezőgazdasági terméshozamokat, lakókörnyezetünket, építményeinket, de a lakosság egészségi állapotát és életminőségét egyaránt.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció arra kéri a város közgyűlését, hogy a Fidesz-KDNP-és városvezetés által felvett 6,5 milliárd forint fejlesztési hitelben meghatározott beruházásoknál kiemelten vegyék figyelembe a környezetvédelmi szempontokat.
A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció továbbá felhívja minden döntéshozó figyelmét Kecskemét város Környezetvédelmi Programjának fokozott végrehajtására, ezen belül is az esővíz gyűjtésének és elvezetésének kiemelt fontosságára. Mindez benne van a város elfogadott cselekvési tervében is. Pénzt kell szerezni a kormánytól, vagy közvetlen uniós támogatásra kell pályázni.
A klímaváltozás közös teher, amiben helyben, együtt kell tudnunk működni. Fontosnak tartjuk a lakosság folyamatos tájékoztatását és a tudatos cselekvési formák népszerűsítését is, amikkel a közvetlen katasztrófa helyzetek kialakulása bizonyos szintig mérsékelhető - írják.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

A kecskeméti ellenzék lemondásra szólítja fel az idiótázó jegyzőt és alpolgármestert

A Szövetség a Hírös városért képviselői szerint elfogadhatatlan, hogy a fideszes alpolgármester, és a jegyző sértegette az ellenzéki képviselőket.

  • 2020.09.18

A Momentum fiatal aktivistája segítette ki a kecskeméti jegyzőt, hogy szabályos legyen egy szavazás

A kecskeméti képviselő-testület az átláthatóságról szavazott. Ám a jegyző egy kicsit belegabalyodott a szabályokba, a Momentum TizenX kecskeméti elnökének kellett segítenie. 

  • 2020.09.15

Nagy hiányosságok vannak a kecskeméti játszótereken

Tóth Szilárd (Szövetség a Hírös Városért) önkormányzati képviselő szerint Kecskemét évtizedes lemaradásban van a játszóterek fejlesztésében.