Kecskemétet elárasztotta a hirtelen lezúduló csapadék

Kecskemétet elárasztotta a hirtelen lezúduló csapadék

A hirtelen jövő vihar, a nagy mennyiségű csapadék a város több pontján is nagy gondot okozott. De vajon mit lehet ez ellen tenni?

Tegnap Kecskemét több pontján is fennakadásokat okozott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék.

kecsup.hu oldal élőben közvetítette, ahogy kihúznak egy autót abból az aluljáróból, ami arról híres, hogy minden esőzésnél óriási mennyiségű víz gyűlik össze. Ez több sofőrnek is okozott már gondot. Szakértők szerint azért is okoz több településen, köztük Kecskeméten is problémát az esővíz, mert nem figyelnek oda az utak karbantartására.

A szélsőséges időjárás a klímaváltozás jele
Láthatjuk, hogy a túlburkolt köztereink nem alkalmasak sem a csapadékvíz megtartására, sem rendes elvezetésére. Ennek több oka is van, többek között a víz kivezetése a közutakra, valamint a zöldfelület megfelelő mennyiségének hiánya - írja Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő.

Mivel Kecskemét az aszályos területek közé sorolható, így az esővíz megtartása szükségszerű lenne. Ezt többféle módon lehetséges, például esőkertek létrehozásával, csapadékszikkasztással vagy műanyagtartályok elterjesztésével.

Látszik, hogy már most is hatalmas és egyre nagyobb probléma a klímaváltozás. Minden embernek tennie kell azért, hogy csökkenteni tudjuk az általa okozott károkat és kevésbé érezzük annak negatív hatásait. Összefogásra van szükség ebben a témában - véli a momentumos politikus.

Nyitófotó: illusztráció/pixabay

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Teniszakadémia jöhet létre Kecskeméten

A kecskeméti ellenzék úgy véli most fontosabb feladat is lenne a városban, mint egy teniszakadémia építése. Valószínűleg teljesen igazuk van. 

  • 2020.09.21

A kecskeméti ellenzék lemondásra szólítja fel az idiótázó jegyzőt és alpolgármestert

A Szövetség a Hírös városért képviselői szerint elfogadhatatlan, hogy a fideszes alpolgármester, és a jegyző sértegette az ellenzéki képviselőket.

  • 2020.09.18

A Momentum fiatal aktivistája segítette ki a kecskeméti jegyzőt, hogy szabályos legyen egy szavazás

A kecskeméti képviselő-testület az átláthatóságról szavazott. Ám a jegyző egy kicsit belegabalyodott a szabályokba, a Momentum TizenX kecskeméti elnökének kellett segítenie.