Már közel 3800 regisztrált munkanélküli van Kecskeméten

Már közel 3800 regisztrált munkanélküli van Kecskeméten

Május végén már 3774 regisztrált munkanélküli volt városunkban. A valóságban ennél még többen lehetnek.

Tovább emelkedett az állásukat elvesztők száma

Márciusban 2594 bejelentett munkanélküli volt városunkban, ez május végére 3774-re emelkedett. Bács-Kiskun megyében is nő azoknak a száma, akik állás nélkül maradtak. Márciusban 13.676 munkanélküli volt a megyében, ez a szám májusra 18.574-re emelkedett - derül ki a friss adatokból.

Valójában fogalmunk sincs, mennyi munkanélküli is van az országban. Ahogy a KSH, úgy az egyéb állami szervek is ködösítenek a témában. A statisztikákban csak azok kerülnek bele, akik az utóbbi három évben legalább 365 napot dolgoztak. Azt sem tudjuk, hogy külföldön vagy feketén mennyien dolgoznak, hiszen a Fidesz szándékosan torzítja a statisztikákat. 

Eközben Salacz László és Zombor Gábor havi fizetése már meghaladja a havi bruttó másfél millió forintot.

A kecskeméti Mercedes-gyárban jónak mondhatóak a fizetések, más gyárakhoz képest. Ám még itt is csak a töredékét (bruttó 300 ezer) forintot keresnek a több műszakban dolgozók is. Járvány ide vagy oda, a fizetésemelés jár az országgyűlési képviselőknek.

A kormány nem nyújt érdemi segítséget

Áprilisban már több, mint 330 ezer nyilvántartott álláskereső volt Magyarországon, ami 50 ezer fővel több a márciusinál - közölte közleményében a Demokratikus Koalíció. A DK szerint a kormány alkalmatlansága és szerencsétlen, megkésett intézkedései vezettek ehhez a katasztrófához.
A kecskeméti 3774 munkanélküli személy közül 1394-en jogosultak álláskeresési támogatásra, 241-en kapnak valamilyen segélyt. A többiek ellátás nélkül maradtak.

Megyei szinten sem jobb a helyzet, a májusban bejegyzett 18574 ember közül 6077-en kapnak álláskeresési járadékot, 1056-an valamilyen segélyben részesülnek.

Kecskeméten jár némi segítség a munkanélkülieknek

Kecskeméten új települési támogatási formát vezettek be. Ezt azok igényelhetik, akik március 11. és szeptember 30. között veszítették vagy veszítik el munkahelyüket. Három hónapon keresztül havi 20 ezer forintra jogosult az, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbért. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Bodrozsán Alexandra: Hosszú még az út a kormányváltásig, de az első, legfontosabb lépést megtettük

Mind a 106 egyéni választókerületben egy közös ellenzéki jelölt fog kiállni Orbánékkal szemben. Így Kecskeméten is.

  • 2020.08.13

3 nap alatt, 3 embert fosztott kis egy férfi Kecskeméten

Sajnos Kecskeméten is egyre rosszabb a közbiztonság. Unokázós csalások, rablások, lopások történnek szeretett városunkban. 

  • 2020.08.12

Van, ami minden pénzt megér - Kecskeméten fideszes sportközpont épül

550 millió forintot költenek Orbánék 11 sportközpont megépítésének előkészítésére. Az egyik ilyen Kecskeméten épülhet.