Új térfigyelő kamerákkal védik a közbiztonságot Kecskeméten

Új térfigyelő kamerákkal védik a közbiztonságot Kecskeméten

A Közgyűlés egyik napirendi pontja keretében térfelügyeleti kamerarendszer fejlesztését tárgyaljuk, amely pozitív hatással lesz az 1. számú választókerület két pontjára - írja Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő.

A két új térfigyelő kamera két forgalmsa helyre kerülne:

  • a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium közelében lévő kereszteződésnél (Dózsa György út - Ipoly utca - Botond utcai kereszteződés)
  • a Mátis Kálmán utcai társasházak, parkolók és játszótér területén
Amennyiben a Közgyűlés elfogadja a javaslatot, a két projekt legkésőbb az év végéig megvalósul - írja Bodrozsán Alexandra a Facebookon.
Iskolaidőben több száz diák és kisgyermek megy át Kodály iskolai kereszteződés gyalogos-átkelőhelyein a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban, az ő biztonságuk mindennél fontosabb.
Sajnos az elmúlt időszakban több baleset is történt az említett kereszteződésben, így bűnmegelőzési szempontból is kiemelt jelentősége van a kamerák telepítésének.

A Mátis Kálmán és a Szabó Kálmán utcai lakosok régóta szenvednek az illegális hulladéklerakók tevékenységétől.

A közeli játszóteret folyamatosan ismeretlenek rongálják, és a közbiztonság rossz állapota miatt is mindennapos fenyegetettségnek vannak kitéve az ottlakók.
Bízom benne, hogy a térfigyelő elhelyezésével nagyban segíthetünk az előbb említett problémák leküzdésében - írja a képviselő.

Fotó: orszagjaro.net

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

A kecskemétiek NEM dőlnek be Orbánék manipulációjának

"Két hét alatt már több, mint négyszázan mondtak nemet a kormány álkonzultációjára Kecskeméten" - írja Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő. 

  • 2020.07.06

Salacz és Zombor megint Kecskemét ellen szavazott

A kecskeméti fideszcsicskák megint nem a kecskemétiek érdekében, hanem Orbán Viktor akarata szerint szavaztak. A döntés miatt több milliárd forintot veszít el városunk.

  • 2020.07.03

Folytatja a munkát a Gondoskodó Szolgálat Kecskeméten

A szolgáltatás korlátozottabb mértékben lesz elérhető, azonban ezután is állnak az idősek rendelkezésére - írja honlapján az önkormányzat.