Újra kötelező a maszk a kecskeméti piacon

Újra kötelező a maszk a kecskeméti piacon

A fertőzöttek drasztikus ugrása miatt Kecskeméten is szigorítanak a járványügyi szabályozásokon.

Kötelező maszkviselés a buszokon, piacon

A városrendészek ellenőrzik a maszk viselését a kecskeméti helyi autóbuszokon - írja honlapján a kecskeméti önkormányzat. A sofőrök csak azokat az utasokat engedhetik fel, akiken van maszk és azt rendesen viselik, azaz orrukat, szájukat eltakarja. 
5000-től 500 ezer forintig terjedő szabálysértési bírságot szabhat ki a hatóság arra, aki nem hord maszkot a tömegközlekedési eszközökön.
Kecskemét lakossága az első hullám ideje alatt példamutatóan viselkedett, amit ismételten köszönök. Most sokkal komolyabb a veszély, ezért még nagyobb óvatosságot kell tanúsítanunk – közölte Szemereyné Pataki Klaudia.
Az összes önkormányzati intézményben kötelező a maszk viselése a dolgozóknak, a látogatóknak, ügyfeleknek egyaránt. Péntektől a Budai utcai piaccsarnokban minden árusnak és a vásárlóknak egyaránt kötelező a maszk.

Az idősek otthonában, szociális intézményekben, kórházban már korábban elrendelték a látogatási tilalmat, mely visszavonásig érvényes. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Teniszakadémia jöhet létre Kecskeméten

A kecskeméti ellenzék úgy véli most fontosabb feladat is lenne a városban, mint egy teniszakadémia építése. Valószínűleg teljesen igazuk van. 

  • 2020.09.21

A kecskeméti ellenzék lemondásra szólítja fel az idiótázó jegyzőt és alpolgármestert

A Szövetség a Hírös városért képviselői szerint elfogadhatatlan, hogy a fideszes alpolgármester, és a jegyző sértegette az ellenzéki képviselőket.

  • 2020.09.18

A Momentum fiatal aktivistája segítette ki a kecskeméti jegyzőt, hogy szabályos legyen egy szavazás

A kecskeméti képviselő-testület az átláthatóságról szavazott. Ám a jegyző egy kicsit belegabalyodott a szabályokba, a Momentum TizenX kecskeméti elnökének kellett segítenie.