Helyi ügyeink

2020.07.07

A kecskemétiek NEM dőlnek be Orbánék manipulációjának

"Két hét alatt már több, mint négyszázan mondtak nemet a kormány álkonzultációjára Kecskeméten" - írja Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő. 

2020.07.06

Salacz és Zombor megint Kecskemét ellen szavazott

A kecskeméti fideszcsicskák megint nem a kecskemétiek érdekében, hanem Orbán Viktor akarata szerint szavaztak. A döntés miatt több milliárd forintot veszít el városunk.

2020.07.03

Folytatja a munkát a Gondoskodó Szolgálat Kecskeméten

A szolgáltatás korlátozottabb mértékben lesz elérhető, azonban ezután is állnak az idősek rendelkezésére - írja honlapján az önkormányzat.

2020.07.02

A kecskeméti ellenzéki képviselők saját pénzükből ültetnének fákat

Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő indítványt nyújtott be, ha a képviselők elfogadják 58 fa elültetésére kerül sor a Sás Liget Parkban.

2020.07.01

A Szövetség a Hírös városért köszöni a köztisztviselők munkáját

Július elseje a köztisztviselők napja Magyarországon. A kecskeméti ellenzék egy molinóval is megköszönte a köztisztviselők munkáját.

2020.06.30

A kecskeméti ellenzék kiáll a város mellett, harcolni fognak Orbánék hadi adói ellen

"Felelős ellenzéki képviselőként kiállunk Kecskemét mellett és támogatni fogjuk az önkormányzatot a kormány elleni harcban, mert úgy véljük, nem lehet hadi adókkal sarcolni a településeket" - mondta Józsa Bálint, önkormányzati képviselő.

2020.06.29

Új térfigyelő kamerákkal védik a közbiztonságot Kecskeméten

A Közgyűlés egyik napirendi pontja keretében térfelügyeleti kamerarendszer fejlesztését tárgyaljuk, amely pozitív hatással lesz az 1. számú választókerület két pontjára - írja Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő.

2020.06.25

Szemereyné végre megszólalt Kecskemét megsarcolásának ügyében

Szemereyné Pataki Klaudia, városunk fideszes polgármestere NEM lát abban semmi rosszat, hogy Orbánék hatalmas összegeket vonnak el Kecskeméttől.

2020.06.24

Már közel 3800 regisztrált munkanélküli van Kecskeméten

Május végén már 3774 regisztrált munkanélküli volt városunkban. A valóságban ennél még többen lehetnek.

2020.06.24

A Momentum Kecskeméten kiáll a sajtószabadság mellett

"Nem hagyhatjuk, hogy a kormánypártok bekebelezzék a még megmaradt független médiumokat" - írja Bodrozsán Alexandra, Momentumos önkormányzati képviselő. 

2020.06.23

Kecskeméten is gyűjtik az álkonzultációs íveket

Bodrozsán Alexandra (Momentum) arra hívja fel a figyelmet, hogy a következő napokban Kecskemét több pontján is gyűjtik a konzultációs íveket.

2020.06.22

Szövetség a Hírös Városért: a kormány durván belerúg a kecskemétiekbe

A kormány teljesen kiakarja véreztetni az önkormányzatokat. Már az sem számít Orbánéknak, ha a cimborájuk vezeti a várost. Így Kecskemét sem ússza meg a sarcolást.

2020.06.18

40 millió forintból épült közösségi kert Kecskeméten

A fideszes vezetésű önkormányzat negyvenmillió forintos beruházásával megvalósult területen 24 parcellát alakítottak ki. Vajon erre tényleg szükség volt?

2020.06.17

Család- és gyermekjóléti központ épül Kecskeméten

Család- és gyermekjóléti központ épül több mint 500 millió forint európai uniós támogatásból Kecskeméten - közölte a város önkormányzata.

2020.06.15

A DK kecskeméti elnöke pert nyert a fideszes lakájmédia ellen

Valótlanul állította Orbánék helyi hírmondója Szőkéné Kopping Ritáról, hogy milliókat vesz fel. Persze tudjuk, hogy pontosan emiatt vásárolták fel Orbánék a vidéki lapokat, hogy ilyen hazugságokat írhassanak az ellenzék képviselőiről.

2020.06.12

Június 15-én nyit a Kecskeméti Strand

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark 2020. június 15-én hétfőn nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A járvány miatt azonban lesz néhány változás.

2020.06.11

A DK követeli, hogy a kormány fizesse vissza a Kecskeméttől elvett pénzeket

A DK kecskeméti szervezete felszólítja a fideszcsicskákat, Salacz Lászlót és Zombor Gábort, valamint a polgármestert, Szemereyné Pataki Klaudiát, hogy álljanak ki választóikért!

2020.06.10

Kiderült, hány aktív fertőzött van Bács-Kiskun megyében

Az országos tisztifőorvos mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött.

2020.06.08

A fideszes polgármestereket sem kíméli Orbán, így Kecskemétet is megsarcolja a kormány

Már eddig is brutális megszorításokkal sarcolta meg Orbán bosszúból az önkormányzatokat, most még tovább megy. Jó lenne, ha lassan városunk polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is felemelné hangját a kecskemétiek érdekében. 

2020.06.05

Eltörlik az időkorlátot a kecskeméti nagybani- és a használtcikk piacon

Jó hír érkezett, azok számára, akiknek gondot okozott a vásárlásban, az időkorlát. A használt piacon eltörlik a korlátozást!

2020.06.04

Zombor Gábor nem áll ki a Bács-Kiskun megyei lakosokért

Zombor Gábor fideszes országgyűlési képviselő mentségére szóljon, hogy nem csak a helyi lakosok problémáival, hanem más ügyekkel sem foglalkozik. Az elmúlt két évben összesen négyszer szólalt fel a Parlamentben. Mindenzért havonta 1,6 millió forintot kaszál.

2020.06.03

Szőkéné Kopping Rita szerint drámai, hogy a kormány átveri az egészségügyi dolgozókat

A DK kecskeméti szervezete felszólítja a város Fideszes országgyűlési képviselőit, Dr Zombor Gábort és Dr Salacz Lászlót, hogy tegyék meg javaslatukat a kormánynak a jutalmak azonnali kifizetése és az egészségügyi dolgozók bérének azonnali rendezése érdekében. Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselő szerint Orbánék még a járványhelyzetben is átveri az egészségügyi dolgozókat.

2020.06.02

Tóth Szilárdék megint maszkot osztottak a Vacsi közben

Köztéri fogadóórát tartott, és maszkot osztott dr. Tóth Szilárd (Szövetség a Hírös Vérosért) a 7. számú választókörzetben.

2020.05.29

10 új bemutató lesz jövő évadban a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

Tíz új bemutatóval, köztük hét nagyszínházi előadással, valamint kamara- és stúdiószínházi produkciókkal várja közönségét a következő évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

2020.05.27

Jövőre is elveszi a kormány a gépjárműadót Kecskeméttől

A Fidesznek semmi sem szent, még saját embereiknek is keresztbe tesznek. Kecskeméttől is megvonják jövőre a gépjárműadót, ami idén 415 milliós kiesést jelentett az önkormányzatnak.

2020.05.26

Közel 54 millió forintba kerül majd a Piszekút tér felújítása Kecskeméten

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Piszekút téren a Klapka utca és a Fecske utca közötti területen parkolókat alakítanak ki. A felújítás várhatóan 2 hónapig tart.

2020.05.25

Elbontották az ABC-t a Vacsi közben, de az új bolt nem kapott még engedélyt

Múlt héten lebontották a Vacsi közben lévő élelmiszerboltot, de egyelőre nem lehet tudni mikor nyithat meg az új ABC, ugyanis a plázastop törvény miatt, nem kaptak engedélyt az építkezéshez.

2020.05.22

Kecskeméten is megnyitnak az óvodák és a bölcsik

Május 25-től megnyitnak a kecskeméti óvodák, és bölcsődéket a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek - írja honlapján az önkormányzat.

2020.05.19

Kecskeméten megnyitottak a játszóterek

Újra megnyitottak a kecskeméti játszóterek, de arra kérik a szülőket, hogy néhány dologra figyeljenek oda.

2020.05.15

Kecskeméten ezek az óvodák és bölcsik nyitnak meg

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester határozatban közölte, hogy a fokozódó igények fegyelembe vételével lassan kinyílnak Kecskeméten az óvodák és a bölcsődék.

2020.05.14

Momentumos politikusok segítik a kecskeméti diákokat

Bodrozsán Alexandra (Momentum) városunk önkormányzati képviselője és Szemző Áron a Pest megyei közgyűlés momentumos frakcióvezetője és Budakeszi képviselője 100 darab mikrofonnal segítik a távoktatásban tanuló diákokat Kecskeméten.

2020.05.08

Kecskeméten egyelőre zárva maradnak a játszóterek

A Városi Operatív Törzs döntéseinek értelmében Kecskeméten egyelőre zárva maradnak a játszóterek, és a sportlétesítmények. Használhatóak viszont a szabadtéri konditermek.

2020.05.07

Változik az orvosi alapellátás Kecskeméten

Háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői és fogászati rendelésre minden esetben előzetesen telefonon be kell jelentkezni. Az orvosok óránként 4 beteget láthatnak el.

2020.05.06

A Momentum kecskeméti szervezete maszkokat és kézkrémeket vitt a kórházi dolgozóknak

A Momentum Kecskeméti Helyi Szervezete több, mint száz darab kézkrémmel, illetve maszkkal lepte meg Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozóit.

2020.05.05

Segítséget kapnak a munkájukat elveszítő kecskemétiek

Kecskeméten új települési támogatási formát vezettek be. Ezt azok igényelhetik, akik március 11. és szeptember 30. között veszítették vagy veszítik el munkahelyüket.

2020.05.04

Dr. Tóth Szilárd maszkokat osztott a Vacsi közben

Dr. Tóth Szilárd (Szövetség a Hírös Városért), önkormányzati képviselő, Madla Anett, a Szilva egyesület elnökének és Túrkevi-Nagy Sándorné valamint a polgárőrség közösen osztottak maszkokat a Vacsi közben.

2020.04.30

Kecskemét is kapott maszkokat a DK adományaként

A Demokratikus Koalíció több, mint 20 ezer darab maszkot osztott szét országszerte. Azért vették saját kezükbe az irányítást, mert úgy érzik, az Orbán-kormány nagyon csúnyán magukra hagyta a magyar polgárokat.

2020.04.30

A Momentum TizenX nyílt levéllel fordult Kecskemét polgármesteréhez

A Momentum TizenX aktivitásai nyílt levéllel keresték meg Szemereyné Pataki Klaudiát (Fidesz) Kecskemét polgármesterét. A fiatalok biztonságos érettségit követelnek.

2020.04.27

Hétköznap átmenetileg újból kinyit a szabadidőközpont Kecskeméten

A kecskeméti városi Operatív Törzs döntése értelmében a Benkó Zoltán Szabadidőközpont április 27. és 30. között, minden nap reggel 7 és este 20 óra között átmenetileg megnyitja kapuit a látogatók előtt - adta hírül a Hírös Sport Nonprofit Kft.

2020.04.24

Az ellenzék még több kedvezményt kér a kecskeméti vállalkozásoknak

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület rettentően kevésnek tartja a kedvezményt, amit eddig a kecskeméti vállalkozások kaptak. Lejer Zoltán frakcióvezető nyílt levéllel fordult Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) polgármesterhez.

2020.04.15

Önkormányzati képviselők osztottak maszkokat Kecskeméten

Bodrozsán Alexandra (Momentum) és Szőkéné Kopping Rita (Szövetség a Hírös Városért), önkormányzati képviselők közösen osztottak védőmaszkokat kecskeméti lakóknak.

2020.04.14

Az óvodai dolgozók varrják a maszkokat Kecskeméten

Április 15-től elkezdődik a további lakossági maszkok varrása. A maszkok varrását 22 óvodai dajka vállalta, a pedagógus asszisztensek is részt vesznek a munkában.

2020.04.08

Online foglalkozások a kecskeméti óvodásoknak

Kecskemét önkormányzati fenntartású óvodái online foglalkozást indítanak a gyerekeknek. Azoknak az óvónőknek, akiknek szükségük van rá, laptopot is biztosítanak.

2020.04.07

Nagylelkű adományt kapott a kecskeméti idősek otthona

A kecskeméti Margaréta idősotthon plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő berendezéseket kapott. Az öt készüléket felajánlásként kapta az intézmény különféle szervezetektől és cégektől.

2020.04.03

Járványügyi központ lesz a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház is

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására - írják közleményükben.

2020.04.02

Készülnek a maszkok a kecskemétieknek

A kecskeméti Rösch Mode megkezdte az önkormányzat által megrendelt, lakosságnak szánt mosható textilmaszkok gyártását. Ezek majd postai úton jutnak el mindenkihez.

2020.04.01

Ennyien betegedtek meg a koronavírustól Bács-Kiskun megyében

Az Operatív Törzs megyékre lebontva tette közzé a koronavírusos betegek számát. Ebből az derül ki, hogy Bács-Kiskun megyében eddig 8 embernek lett pozitív a tesztje.

2020.03.31

Fertőtlenítik a buszmegállókat, figyelmeztetik az embereket a kijárási korlátozás betartására Kecskeméten

A kecskeméti önkormányzat honlapján olvasható közlemény szerint a Városi Operatív Törzs döntése alapján a még használatban lévő autóbusz megállókat fertőtleníteni kell, kifejezetten virucid fertőtlenítőszerrel.

2020.03.30

Egy cég félmillió forint értékben vásárolt maszkokat a kecskeméti egészségügyi dolgozóknak

Bár a kormány igyekszik mindenhol azt kommunikálni, hogy van elég védőfelszeerlés az országban, az egészségügyi dolgozók mégsem erről számolnak be. Egy kecskemét vállalkozás 500 ezer forint értékben adományozott maszkokat a helyi egészségügyi dolgozóknak.

2020.03.26

Mosható textilmaszkokat kapnak a kecskeméti lakosok

A kecskeméti önkormányzati képviselők (poltikai hovatartozástól függetlenül) közösen döntöttek arról, hogy a kecskeméti lakosok mosható textil maszkokat kapnak - számol be róla Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere.

2020.03.25

Sokan jelentkeztek az idősek megsegítésére Kecskeméten

Megkezdte működését az idősek ellátását segítő Gondoskodó Szolgálat. Már több, mint 50 önkéntes jelentkezett a nyugdíjasok segítésére.

2020.03.23

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület 500 ezer forinttal támogatja a mentősöket Kecskeméten

Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő Facebook oldalán jelentette be, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület félmillió forinttal támogatja a kecskeméti mentősöket.

2020.03.20

Kecskeméten veszélyalapot hoztak létre

Gazdasági és más fontos intézkedéseket hoztak a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány miatt: Kecskeméten például veszélyalapot hoztak létre.

2020.03.19

Kecskeméten elindul a Gondoskodó Szolgálat

Önkéntes fiatalok közreműködésével elindul Kecskeméten a Gondoskodó Szolgálat. A cél, hogy az idősek helyett ellássák a bevásárlást.

2020.03.18

Leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

A hvg.hu úgy tudja két hétre leáll a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban. 

2020.03.17

Kecskeméten is bezárnak az óvodák, bölcsődék

Kecskeméten a helyi operatív törzs úgy döntött, szerdától a bölcsődék és óvodák ügyeleti rendben működnek.

2020.03.12

A polgármester a kecskemétiek együttműködését kéri

2020. március 11-én a kormány országos vészhelyzetet rendelt el. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere az intézményeket, gazdálkodó szervezeteket arra kéri, hogy tartsák be az előírásokat a járvány megelőzése érdekében.

2020.03.12

Ezeket az óvintézkedéseket vezetik be a Neumann János Egyetemen

A kormánydöntés értelmében a Neumann János Egyetemen különböző óvintézkedéseket vezetnek be: akinek magyar lakcíme van, csütörtökig ki kell költöznie a kollégiumból, elmaradnak kontaktórák, személyes jelenlétet igénylő konzultációk, illetve számonkérések, sportrendezvények.

2020.03.11

Ezek a rendezvények biztosan elmaradnak Kecskeméten

A koronavírussal összefüggő közegészségügyi kockázatok miatt több rendezvény is elmarad Kecskeméten. 

2020.03.10

Naponta 96 ezer forintért utaznak az Agrárminisztérium dolgozói Kecskemétre

Az Átlátszó derítette ki, hogy az Agrárminisztérium 16 dolgozója ingázik Kecskemétre, naponta bruttó 96 ezer forintért. Az éves költség 2 év alatt 30 millió forintra nőtt.

2020.03.02

Egymillió forintnál is többet keresnek Orbán csicskái Kecskeméten

Miközben magyar családok a mindennapi megélhetésért küzdenek, addig Kecskemét két Fideszes országgyűlési képviselője, Dr. Salac László, és Dr. Zombor Gábor több, mint 1 millió forintot keres.

Kövessen minket

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom