A kecskeméti ellenzék kiáll a város mellett, harcolni fognak Orbánék hadi adói ellen

A kecskeméti ellenzék kiáll a város mellett, harcolni fognak Orbánék hadi adói ellen

"Felelős ellenzéki képviselőként kiállunk Kecskemét mellett és támogatni fogjuk az önkormányzatot a kormány elleni harcban, mert úgy véljük, nem lehet hadi adókkal sarcolni a településeket" - mondta Józsa Bálint, önkormányzati képviselő.

Kecskemét 6,5 milliárd forintos hitelt kell felvegyen ahhoz, hogy enyhíteni tudják a vámpírkormány kizsákmányolását. 
Megtudhattuk polgármester asszony június 24-i nyilatkozatából, hogy „több, mint 3 milliárdra fölemelkedett a szolidaritási adó összege - mondja Szőkéné Kopping Rita (DK) önkormányzati képviselő. Ez sokkal több, mint amivel eredetileg számoltak a költségvetésben. Tavaly a szolidaritási adó 871 millió forint volt.

A járvány leple alatt a kormány elvonta a gépjárműadó önkormányzatokat illető részét. Ráadásul a beszedés költségeit meghagyta a településeknél. És akkor még nem beszéltünk az ingyenes parkolásból eredő bevétel kieséséről. És akkor még nem beszéltünk az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díjának kieséséről, a teraszok területhasználati díjának kieséséről - folytatja Szőkéné Kopping Rita.

Ahogyan Orbánék sem, úgy Szemereyné sem kíváncsi az emberek, vagy az ellenzéki képviselők véleményére

Józsa Bálint, szintén a Szövetség képviselője aggasztónak tartja, hogy még Kecskemét is több milliárdos hitelfelvételre szorul - írja a kecsup.hu oldal. El sem tudja képzelni, hogy a Kecskemétnél rosszabb anyagi helyzetben lévő önkormányzatok, hogyan tudnak működni jövőre.
Bodrozsán Alexanda (Momentum) és  Vancsura István beadtak egy indítványt, amelyet a Szövetség is támogat.

Remélik, hogy a Fidesz-KDNP képviselői is megszavazzák majd, így a közgyűlés közösen üzenheti meg Orán Viktornak, hogy elutasítják a településeket megsarcoló lépéseket, és inkább plusz támogatásokat kérnek, így Kecskemétnek is - írja a lap.

Forrás:kecsup.hu

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

Három ember kellett a szalag átvágásához a felújított kecskeméti kormányablaknál

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal mintegy 384 millió forintból felújított egyik épületét Kecskeméten. Három emberre is szükség volt, hogy ünnepélyesen átadják, köztük Salacz Lászlóra.

  • 2020.07.07

A kecskemétiek NEM dőlnek be Orbánék manipulációjának

"Két hét alatt már több, mint négyszázan mondtak nemet a kormány álkonzultációjára Kecskeméten" - írja Bodrozsán Alexandra (Momentum) önkormányzati képviselő. 

  • 2020.07.06

Salacz és Zombor megint Kecskemét ellen szavazott

A kecskeméti fideszcsicskák megint nem a kecskemétiek érdekében, hanem Orbán Viktor akarata szerint szavaztak. A döntés miatt több milliárd forintot veszít el városunk.