Nagy hiányosságok vannak a kecskeméti játszótereken

Nagy hiányosságok vannak a kecskeméti játszótereken

Tóth Szilárd (Szövetség a Hírös Városért) önkormányzati képviselő szerint Kecskemét évtizedes lemaradásban van a játszóterek fejlesztésében.

A kecsup.hu-nak nyilatkozó Tóth Szilárd szerint sok szülőnek problémát jelent, hogy a kecskeméti játszótereken nincsenek nyilvános WC-k, mosdók, pelenkázók. 

A gyerekek nap, mint nap az első bokorban, vagy fában végzik el a dolgukat, vagy ha megpróbálnak eljutni a lakásukig, sokszor saját testi épségük veszélyeztetése árán egy-egy zebrán vagy forgalmas utcán átvágva, vagy elérnek a wc-ig, vagy nem - írja az ellenzéki képviselő abban az indítványban, melyet a héten kíván benyújtani a képviselőtestületnek. 

Tóth Szilárd maga is szülő, így van tapasztalata a játszóterek állapotáról
„Az anyukák és apukák szégyenkezve a padokra vagy fűbe kuporodva cserélnek pelenkát kicsiny gyermekeiken, nincs biztosítva higiénikus kézmosás lehetősége sem” - folytatja a képviselő.
Az ellenzék az is kifogásolja, hogy nincsen körbekerítve a kecskeméti játszóterek, nincsenek ellátvan napvitorlákkal, más eszközzel, ami a naptól óvná a gyerekeket. Kevés kecskeméti játszótéren van gumiszőnyeg, a karbantartás sok helyen hiányos. A növényzetet nem ápolják, gondozzák, így hamar elkopik, tönkremegy. A közvilágítás nagyon gyenge több játszótér környékén is.
Tóth Szilárd azt javasolja a város vezetésének, hogy a játszóterek körbekerítettek, kivilágítottak, szabad szemmel belátható léptékűek, könnyen fenntarthatók. Lássák el őket időtálló eszközökkel, tartós, járható útburkolatokkal, amit rendszeresen takarítsanak. Legyenek kihelyezve padok, szemeteskukák, napvitorlák, legyen biztosítva ivóvíz ellátás, mosdó-wc/pelenkázó lehetőség egyidejű kiépítésével.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

A kecskeméti ellenzék lemondásra szólítja fel az idiótázó jegyzőt és alpolgármestert

A Szövetség a Hírös városért képviselői szerint elfogadhatatlan, hogy a fideszes alpolgármester, és a jegyző sértegette az ellenzéki képviselőket.

  • 2020.09.18

A Momentum fiatal aktivistája segítette ki a kecskeméti jegyzőt, hogy szabályos legyen egy szavazás

A kecskeméti képviselő-testület az átláthatóságról szavazott. Ám a jegyző egy kicsit belegabalyodott a szabályokba, a Momentum TizenX kecskeméti elnökének kellett segítenie. 

  • 2020.09.17

Külön tantárgy lett a Mercedes-Benz a kecskeméti egyetemen

A kecskeméti autógyár felépítését és működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat megismertető tantárgyat indított a Mercedes-gyár a kecskeméti Neumann János Egyetemen.