Szemereyné végre megszólalt Kecskemét megsarcolásának ügyében

Szemereyné végre megszólalt Kecskemét megsarcolásának ügyében

Szemereyné Pataki Klaudia, városunk fideszes polgármestere NEM lát abban semmi rosszat, hogy Orbánék hatalmas összegeket vonnak el Kecskeméttől.

Az önkormányzat a jövőben is el tudja látni a kötelező feladatait, viszont át kell gondolni a tervezett kiadásokat, illetve hogy azok közül mi az, ami halasztható. A bevételkiesés Kecskemétet is érinti, a város azonban stabil gazdasági alapokkal rendelkezik – nyilatkozta a Kiemelő tegnapi adásában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.
Kecskemétnek a gépjárműadó elvesztése 400-415 milliós nagyságrendű bevételkiesést jelent, de a fideszes politikus szerint ez rendeben van, hiszen a gépjárműadó 60 százaléka eddig is a központi költségvetésbe került. 
Ha úgy nézzük, hogy 400 millió forintból nagyon sok mindent meg lehetne csinálni Kecskeméten, akkor ez az oldala is igaz, de ha úgy nézzük, hogy összességében 3 százalékát jelenti az adóbevételeinknek, amelyek elvonásáról azonnali döntést hozott a kormány, akkor ez más mértéket mutat - fogalmazott a polgármester.

Az ellenzéki képviselők a szolidaritási hozzájárulás emelkedését is elfogadhatatlannak tartják, de a polgármester ebben is megengedő

Kecskemétnek többet kell majd fizetnie ezen a címen, olyan működési célú kormányzati támogatások válnak elérhetővé számunkra, amelyeket korábban nem vehettünk igénybe, mivel adóerő-képességünk magas volt. Ezeket a forrásokat városüzemeltetési feladatokra lehet használni – hangsúlyozta a polgármester, majd a konkrét kecskeméti számokra is kitért.
Mi úgy látjuk, hogy több mint 3 milliárdra fölemelkedett a szolidaritási adó összege, de ugyanakkor a másik oldalon ezekre a városüzemeltetési feladatokra is kapunk több mint 3 milliárdot, sőt, 200 millióval többet a tavalyi év számításai alapján - mondta a városvezető.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Bodrozsán Alexandra: Hosszú még az út a kormányváltásig, de az első, legfontosabb lépést megtettük

Mind a 106 egyéni választókerületben egy közös ellenzéki jelölt fog kiállni Orbánékkal szemben. Így Kecskeméten is.

  • 2020.08.12

Van, ami minden pénzt megér - Kecskeméten fideszes sportközpont épül

550 millió forintot költenek Orbánék 11 sportközpont megépítésének előkészítésére. Az egyik ilyen Kecskeméten épülhet.

  • 2020.08.11

A fideszes városvezetésnek 17 év alatt sem sikerült megoldani a vízelvezetés problémáját Kecskeméten

Kósa József képviselőnek (FIDESZ-KDNP) és a fideszes városvezetésnek 17 év alatt nem sikerült megoldani a problémát a választókörzetben, mely semmittevésnek a petőfivárosiak és felsőszéktóiak látják kárát.