A mátészalkai csicska saját birtokára építkezik az EU-s pénzből

A mátészalkai csicska saját birtokára építkezik az EU-s pénzből

Kovács Sándor mátészalkai Fidesz-csicska telkére közel 60 millió forint EU-s pénz vándorolt, de a történet több csavart is rejt. Mutatjuk:

Kovács Sándor, mátészalkai fideszes országgyűlési képviselő, saját telkén 60 millióból épült "turisztikai birodalom".

24.hu járt utána, mégis hová került ez a 60 millió EU-s, vissza nem térítendő támogatás.

Kezdjük a csattanóval: Kovács szerint nem ő nyerte el a pénzeket, és semmi köze sincs ahhoz, ki nyerte el azokat. Igaz, ő is benne volt abban a biztosságban, aki döntött ezekről. És az ő fia és felesége nyert.
Érdekes érvelés, de menjünk tovább.

Állítása szerint már csak azért sincs semmi köze a pénzek felhasználásához, mert a telek csak részben az övé, amire építkeztek. Másik részben az ő édesanyjáé, tehát ketten tulajdonosai a teleknek.

Igaz, felesége, aki "Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület"-ével nyerte el a pénzt, illetve fia, aki ugyanezt magánemberként nyerte el, még bérleti díjat sem fizet nekik a telek használatáért. Ennek mi az oka, ha nincs közük egymáshoz, kérdezné a józan ész, és tette a 24.hu is. Erre a válasz a csicska szájából:

Nem az anyagi meggazdagodás miatt csinálom ezeket a munkákat, hanem a közösség fejlesztéséért.
A közösség fejlesztése mellett természetesen azért a család telke sem néz ki rosszabbul a beruházás miatt.

És még egy csavar: a hírportál megkérdezte, mégis akkor a tulajdoni lapon miért nincsenek ezek a bonyolult tulajdoni viszonyok feltűntetve. Erre azt a választ kapták, hogy egyébként fel vannak. Mint kiderült, persze nincsenek, de már suttyomban elkezdték ezeket intézni, most hogy ekkora médiafigyelmet kapott az ügy.

És az utolsó csavar: szintén támogatásból elméletileg építettek egy "horgász bemutatóházat", habár ezt nem mutatták meg az újságíróknak, sőt online sincsen ennek semmilyen nyoma. A csicska erre válaszként csak annyit tudott mondani, hogy azt más üzemelteti.

Tehát adott egy fideszes parlamenti képviselő, akinek édesanyjával közös telkén fia és felesége EU-s pénzből építkezik, majd a területet ingyen használatba adja nekik. Érdekes.

A 24.hu minden esetre azt ígéri, folytatják a kutakodást a fideszes háza táján. Mi is feltétlenül megírjuk majd a fejleményeket.

(via)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át.