Karácsony Gergely 7 napra csökkentené a daganatos megbetegedések várólistáját

Karácsony Gergely 7 napra csökkentené a daganatos megbetegedések várólistáját

Munkában a Megoldóember: Októbertől 10 napon belül elvégzik a vizsgálatot és diagnózist is kapnak a betegek.

A Fővárosi Közgyűlés ma szavazhatja meg, hogy a felére csökkentsék a nagydiagnosztikai vizsgálatok esetében a várólistát.

Eddig 14 nap volt a várakozási idő, októbertől viszont 7 napon belül végezhetik el a vizsgálatokat. További 3 munkanap alatt pedig leletezik a felvételeket.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatón jelentette be a nagyszerű hírt. Egy élhetőbb és egy egészségesebb város megteremtésére tett ígértet. Ehhez hozzátartozik a borzalmas állapotban lévő egészségügy fejlesztése is.

A főpolgármester elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat már nem fenntartója egészségügyi intézményeknek, de ez nem írja felül a vállalt felelősséget. Az atlétikai világbajnokság támogatásáért cserébe Budapest 50 milliárdos egészségügyi csomagot kap.

Ebből 2 milliárd forintot az onkológiai vizsgálatokra fordítanak.

Havasi Gábor, a főváros egészségügyi tanácsnoka elmondta, hogy a pénzből 31 770 CT-, valamint 9846 MR-vizsgálatot vásárolnak. Ez a CT-nél 88%-os, az MR 62%-os bővülést jelent.

Megoldóember újra akcióba lépett. Végre olyan vezető kormányozza a fővárost, aki nem csak üres ígéretekkel csapja be az embereket, hanem valóban törődik is velük. A vizsgálati idő lerövidítésével életeket menthetnek – mindezt a főpolgármesternek köszönhetjük.

Az Eurostat adatai szerint minden 4. haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne. Az EU tagállamai között az ország egészségügyi statisztikája a 6. legrosszabb helyen áll - mondta Havasi.
Karácsony Gergely irányítása alatt nem csak Budapest, hanem az egész ország egy emberbarát, élhető hellyé válna. Mindazzá, ami az elmúlt 10 évben nem volt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át.