Kunhalmi: Orbán utasítására nem engedik a népszavazást!

Kunhalmi: Orbán utasítására nem engedik a népszavazást!

Az NVB kormányhű fele nem hagyja, hogy népszavazás döntsön szabad vizeinkről - nyilatkozta portálunknak az MSZP választmányi elnöke.

Már többször írtunk arról, hogy a Magyar Szocialista Párt 3 kérdésben kezdeményezett népszavazást. A Nemzeti Választási Bizottság hétfői ülésén döntött az MSZP népszavazási kérdéseiről. 

Gyáván elutasították az összes kérdést. Tehát nem dönthetnek népszavazáson a magyar emberek.  

  • Az egyik kérdés azt kívánta elérni, hogy ne lehessen belépődíjat szedni a természetes tavainknál a köztulajdonban álló strandokra.
  • A másik azt célozta, hogy az Országgyűlés rendeljen el változtatási tilalmat a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra 
  • A harmadik pedig arra vonatkozott, hogy az Országgyűlés rendeljen el a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra elidegenítési és változtatási tilalmat.

Ezeket utasította most el az NVB. Pedig az MSZP már több mint százezer aláírás gyűjtött össze a természetes tavak védelméről szóló népszavazási kezdeményezéséhez.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, országos választmányának elnöke az EzaLényegnek úgy fogalmazott,

A képlet egyszerű: Orbán Viktor utasíthatta a Nemzeti Választási Bizottság kormányhű felét, hogy nem lehet népszavazás a szabadvizekről, mert az megakadályozza a fideszes milliárdosok újabb szállodaépítéseit. De a szavazást nem akadályozhatják meg: két év múlva, 2022-ben Magyarország leváltja őket.

Az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt is reagált az NVB döntésére. Mint mondta, az MSZP minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog. Szerinte politikai színjáték zajlott a testület erről döntő ülésén, a bizottság többsége pedig végül „mondvacsinált okokból” utasította el a népszavazás kiírását.

Hozzátette: "félnek attól, hogy a magyar nép véleményt nyilvánítson".

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át.