Szlávik a szennyvízminták alapján: tovább emelkedik a fertőzöttek száma

Szlávik a szennyvízminták alapján: tovább emelkedik a fertőzöttek száma

A koronavírus a halálozások számát tekintve sokkal veszélyesebb, mint az influenza - mondja Szlávik János infektológus.

A szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy a városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a Kossuth rádióban, tudósított az MTI.

Szlávik János szerint súlyosan téves az elképzelés, hogy a betegség a fiatalok esetében nem veszélyes. A főorvos azt mondja, nagyon valószínű, hogy ilyen fertőzött is intenzívre kerülhet, súlyos esetben meg is halhat.

Közeleg az influenzajárványok időszaka, ami komoly veszéllyel fenyeget idén, hiszen pontosan azt a kört érinti, mint a COVID-19. Ezek az idősek, krónikus betegek, műtéten átesett emberek. Szlávik szerint nagyon fontos lenne, hogy közülük minél többen kapják meg az influenza elleni védőoltást, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket. Ez ráadásul az orvosokat is segíti, hiszen - ha kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál -, gyorsabban állapíthatják meg betegség valódi okát.

Szlávik János korábban az HVG Terasznak azt mondta: túlzottan optimisták voltunk a járvány leküzdésének idejét tekintve, és szerinte a koronavírusból csak 2022-ben fog a világ felállni. Szlávik azt is mondta, hogy minimum még egy év, mire kiderül, hogy a vakcinák mire képesek. Hiába lesznek jövő év elején már oltások, ez nem jelenti azt, hogy hatékonyak - jelentette ki.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Korózs Lajos (MSZP): igazságos intézkedések kellenek a válságkezelésben

Egyértelmű és igazságos intézkedéseket sürgetett a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán - tudósít az MTI.

  • 2020.09.24

Benyújtotta az ingyenes tesztelésről szóló népszavazási javaslatát a DK

A Demokratikus Koalíció benyújtotta a Nemzeti Választási Irodának (NVI) azt a népszavazási kezdeményezését, amely Magyarországon mindenki számára ingyenessé tenné a koronavírus-tesztet - közölte az MTI.

  • 2020.09.24

Rés a pajzson: a szakemberek hiányát nem tudják gépekkel pótolni Orbánék

Orbán szerint teljes fegyverzetben várja a vírus második hullámát Magyarország. A 444 matekpéldája pofonegyszerűen bizonyítja, hogy hiába vannak a kórházak felszerelve, ha nincs elég egészségügyi dolgozó, aki az eszközöket kezelje.