Érdekes döntés - a nyereséges cégek kapnak segítséget Kecskeméten

Érdekes döntés - a nyereséges cégek kapnak segítséget Kecskeméten

A fideszes többségű önkormányzat tulajdonában lévő Városi Alapkezelő honlapján megjelent egy felhívás bajba jutott kecskeméti cégek megsegítésére. Ám kiderült, hogy NEM jár mindenkinek a segítség, csak azoknak, akiknek tavaly 150 millió forintos bevételük volt. Hát így segít a fideszes többségű önkormányzat a bajba jutott kisvállalkozóknak?

Más feltételeknek is meg kell felelnie azoknak a vállalkozásoknak, akik segítséget szeretnének igénybe venni - derítette ki a kecsup.hu oldal.

Csak nyereséges cégeket támogatnak, és olyanokat, akiknek legalább három munkavállalójuk van a tulajdonosi körbe tartozó személyeken felül. Ezek a feltételek jócskán szűkítik azoknak a körét, akik jelentkezhetnek az összesen 1 milliárd forint keretösszegű támogatásra.

Az eredeti, némileg PR-szagú kiírás úgy szól: "A támogatás keretében kecskeméti kkv-k juthatnak tőkebefektetéshez és – kedvező kamatozású – tagi kölcsönhöz összesen 200.000 eurónak megfelelő forint összeghatárig az általuk foglalkoztatott munkaerő megőrzése, illetve visszaszerzése érdekében.” 

A kecsup.hu információ szerint tovább feltétel, hogy a cégbe (akik megkapják a támogatást) nagyjából 5%-ig beszáll tulajdonosnak a Városi Alapkezelő, és ezt a részt majd a kölcsön lejárátval vissza kell vásárolnia a vállalkozásnak. Ezen felül jelzálogot és kezességet is kérnek. Valamint az elvárt hozam, kamat évi 2,5%-3,5% az ügyletminősítés és a felajánlott fedezetek függvényében.

A lap munkatársai megkérdezték az önkormányzatot, hogy szerintük hányan veszik majd igénybe ezt a támogatást, de kérdésükre nem kaptak választ. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Bodrozsán Alexandra: Hosszú még az út a kormányváltásig, de az első, legfontosabb lépést megtettük

Mind a 106 egyéni választókerületben egy közös ellenzéki jelölt fog kiállni Orbánékkal szemben. Így Kecskeméten is.

  • 2020.08.13

3 nap alatt, 3 embert fosztott kis egy férfi Kecskeméten

Sajnos Kecskeméten is egyre rosszabb a közbiztonság. Unokázós csalások, rablások, lopások történnek szeretett városunkban. 

  • 2020.08.12

Van, ami minden pénzt megér - Kecskeméten fideszes sportközpont épül

550 millió forintot költenek Orbánék 11 sportközpont megépítésének előkészítésére. Az egyik ilyen Kecskeméten épülhet.