Kecskeméten magas a levegő ózontartalma

Kecskeméten magas a levegő ózontartalma

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint a magas ózontartalom miatt tizennégy településen kifogásolt a levegő minősége. Többek között Kecskeméten is.

Az elmúlt időszakban az NNK többször is felhívta a figyelmet a magas ózonkoncentrációra.

A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: a magas ózonkoncentráció miatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

Ezért az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken ebben a napszakban intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban.
Kecskeméten kívül magas a levegő ózontartalma Budapesten, Százhalombattán, Tökölön, Székesfehérváron, Veszprémben, Ajkán, Szombathelyen, Pécsen, Komlón, Egerben, Salgótarjánban, Oszláron és Debrecenben.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

A DK népszavazást kezdeményez a koronavírus-tesztek ingyenessé tételéről

Ezt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke jelentette be hétfőn a parlamentben. 

  • 2020.09.21

5 gaztett, amit a kétharmad nélkül nem tehetett volna meg a Fidesz

Az elmúlt 10 évben rengeteg merényletet követett el a kétharmados Fidesz a magyar nép ellen. Mutatjuk az öt legpofátlanabb húzásukat!

  • 2020.09.21

10 év 10 legnagyobb fideszes botránya

Luxusra kell a lóvé: az álkereszténykedő csicska-párt képviselői szügyig gázolnak a korrupcióban, a kokóban és a közpénzben. Húzzák a csíkot, csak sajna nem elfelé.