Több, mint 3000 Bács-Kiskun megyei ember bérét költötte el Matolcsy 2 szoborra

Több, mint 3000 Bács-Kiskun megyei ember bérét költötte el Matolcsy 2 szoborra

Miközben egyre többen veszítik el a munkájukat, Matolcsy György a haveroknak ad megbízást arra, hogy a mi pénzünkből elkészüljön két ronda szobor. Ezek 667 millióba kerülnek majd, ami 3101 Bács-Kiskun megyei ember átlagfizetése. 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette a 2020-as első negyedévi átlagbéreket megyei bontásban. Ebből kiderül, hogy Bács-Kiskun megyében 215.055 Ft az átlagos havi nettó bér. Ennél azonban jóval kevesebbet keresnek az emberek, hiszen a statisztika egy kicsi megvan színesítve. 

Matolcsy elszórja az emberek pénzét

667 millió forintért vásárol a Magyar Nemzeti Bank két ronda és nagy szobrot. Az egyiket egy irodaház előtt, a másikat az épület aulájában a mennyezet alá tervezik felfüggeszteni. A látványterveket elnézve mindkettő inkább erőszakot és pénzéhséget sugárzó giccses szobor lesz, mint műalkotás.

Megint a haverok gazdagodnak

Egy köztéri megrendelésekből meggazdagodott cég kapta a megbízást a szobrok elkészítésére. 5 év alatt sikerült akkora bevételre szert tennie ennek a cégnek, amekkora megbízást kapott most. 

Számoljunk egy kicsit, érdemes

A két szobor árából, azaz a 667 millió forintból 3101 Bács-Kiskun megyei ember havi bérét lehetne kifizetni. Vagy, ha úgy nézzük, 3101 hónapig kellene dolgoznia egy átlagbért kereső Bács-Kiskun megyei polgárnak ennyi pénzért. Ezt a Központi Statisztikai Hivatal megyékre bontott átlagbéreket listázó oldala alapján számoltuk ki.

Sokan tehát még ennyit sem keresnek. Ugyanis csak az 5 főnél nagyobb vállalkozások béreit mutatja, azokat is átlagolva.  A valódi bérszínvonalt jobban tükröző medián értéket a KSH évek óta nem közli, pedig rendelkezésre áll a szükséges információ a NAV-nál lévő adóbevallásokban - írja a kecsup.hu. A lap a Bács-Kiskun megyei béreket összehasonlította a fővárosi fizetésekkel. Ebből az látszik, hogy Budapesten átlagosan 32 százalékkal többet lehet kereni, mint a megyénkben.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.14

Szabó Tímea: Minden bajba jutott kapjon legalább 100 ezer forintot

A Párbeszéd óbudai országgyűlési képviselője válságkezelő alapjövedelmet vezetne be az egész országban. Azon a félmillió bajba jutott emberen segítene, akiknek a Fidesz csak a megalázó közmunkát ajánlotta fel!

  • 2020.07.14

Számos fideszes hazugságra fény derült a Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kapott iratokat az MVM-től a közérdekű adatigénylése eredményeként.

  • 2020.07.14

Dobrev Klára: Háborús politika, amit Orbán folytat

A kormány EU-ellenes határozata az ellehetetleníti az európai szintű együttműködést, és Magyarország jövőjét is veszélybe sodorja. A DK nem vett részt a megszavazásában.